Označování potravin 2025

Označování potravin 2025 Verlag Dashöfer https://www.kursy.cz/?product=SKPOZN25&wa=wwwstudium
Pořadatel:
Typ: veřejný kurz , konference
Vybraný termín:  12.06.2025   
Cena bez DPH: 4 990 Kč https://www.kursy.cz/?product=SKPOZN25&wa=wwwstudium
Cena s DPH: 6 038 Kč
Lektor: doc. Ing. Kamila Míková CSc. , Ing. Tereza Fišerová , Mgr. Ing. Eva Singrová , Mgr. Jana Varjanová
Více informací o kurzu
Lektor - profil: doc. Ing. Kamila Míková CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a...

Lektor - kontakt: www.kursy.cz/33/lektor...
Lektor - profil: Ing. Tereza Fišerová

Absolvovala Fakultu chemicko-technologickou na Univerzitě Pardubice, obor Hodnocení a analýza potravin. Působí jako odborný poradce v oblasti značení potravin, je auditorkou a školitelkou ve firmě Uniconsulting s.r.o.

Lektor - kontakt: www.kursy.cz/33/lektor...
Lektor - profil: Mgr. Ing. Eva Singrová

Vystudovala obor Potravinářská chemie a technologie na Vysokém učení technickém v Brně a o 2 roky později dokončila program Právo a právní věda na Masarykově univerzitě v Brně. Působí na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a...

Lektor - kontakt: www.kursy.cz/33/lektor...
Lektor - kontakt: www.kursy.cz/33/lektor...
Vedeno v jazyce: česky

Popis kurzu

Nejčastější dotazy, které k nám přicházejí, se týkají označování potravin. Jsme připraveni vám poradit, vše vysvětlit a představit vám novinky z této oblasti.

Označování veganských výrobků
doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Novým trendem ve výrobě potravin jsou potraviny na bázi rostlinných bílkovin, které imitují tradiční živočišné produkty a jsou určeny především pro vegany a vegetariány. Tyto potraviny nejsou ošetřeny žádnými vlastními legislativními předpisy a při jejich uvádění na trh dochází často k nejasnostem a k porušování současně platné potravinářské legislativy. Prezentace se zabývá označováním veganských výrobků z hlediska legislativních požadavků a častými chybami, ke kterým při označování dochází.

Označování alkoholických nápojů a lihovin
Ing. Tereza Fišerová
Alkoholické nápoje a lihoviny mají specifické požadavky na uvádění povinných údajů. Některé informace jsou u těchto komodit dokonce zakázané. V prezentaci se dozvíte potřebné znalosti k označování alkoholických nápojů a lihovin včetně praktických příkladů a zajímavostí z praxe.

Označování potravin z pohledu dozorového orgánu
Mgr. Ing. Eva Singrová
Státní zemědělská a potravinářská inspekce se jako orgán dozoru mimo jiné zaměřuje i na kontrolu správného označování potravin. Zda potraviny obsahují všechny povinné informace a zda nejsou informace poskytovány klamavým způsobem, který by spotřebitele uváděl v omyl. Prezentace účastníky konference seznámí s výsledky kontrol označování potravin v roce 2024 a s přístupy a stanovisky dozorového orgánu k označování potravin.

Označování doplňků stravy
Mgr. Jana Varjanová
Doplňky stravy, jako vysoce specifická a různorodá skupina potravin, mají speciální požadavky na uvádění povinných údajů. Jejich velkým úskalím je i neharmonizovaná právní úprava napříč EU a velké množství právních předpisů, jež do označování této kategorie potravin vstupují. V prezentaci se dozvíte potřebné základní znalosti pro všeobecný rozhled související s touto problematikou.

Pro koho je konference určena?
Pro všechny, kteří se podílejí na výrobě, distribuci nebo kontrole potravin a potravinových výrobků, zejména pro právníky, výrobce, obchodníky, inspektory a všechny, kdo chtějí mít přehled o aktuálních trendech a regulacích v oblasti označování potravin.

Připojte se k nám a získejte praktické znalosti a doporučení od odborníků!

Těšíme se na vaši účast a na vzájemnou výměnu zkušeností!




Kurz je zařazen v sekcích

Zpracovatelský průmysl

Další kurzy a semináře

Kurzy a semináře v sekcích Zpracovatelský průmysl
Název      Cena     
Posuzování rizik strojů podle EN ISO 12100  TOP
Verlag Dashöfer   Praha   7 853 Kč s DPH
3.6.
2025
Posuzování rizik strojů podle EN ISO 12100
Verlag Dashöfer     7 853 Kč s DPH
3.6.
2025
Označování potravin 2025
Verlag Dashöfer     6 038 Kč s DPH
12.6.
2025
Specialista na odpadové hospodářství
Verlag Dashöfer   Praha   24 188 Kč s DPH
9.9.
24.9.
2025
Specialista na odpadové hospodářství
Verlag Dashöfer     24 188 Kč s DPH
9.9.
24.9.
2025
Specialista ESG
Verlag Dashöfer   Praha   35 078 Kč s DPH
11.9.
2.10.
2025
Specialista ESG
Verlag Dashöfer     35 078 Kč s DPH
11.9.
2.10.
2025
Výroba potravin 2026
Verlag Dashöfer   Praha   6 038 Kč s DPH
9.10.
2025
Výroba potravin 2026
Verlag Dashöfer     6 038 Kč s DPH
9.10.
2025
Povinnosti v podnikové ekologii
Verlag Dashöfer   Praha   12 088 Kč s DPH
11.11.
12.11.
2025
Povinnosti v podnikové ekologii
Verlag Dashöfer     12 088 Kč s DPH
11.11.
12.11.
2025

11 termínů