Označování potravin 2023

Tento vzdělávací kurz/seminář pořádaný společností Verlag Dashöfer již proběhl.
Doporučujeme kurzy s podobnou tematikou níže nebo si můžete vybrat z kategorií:
Zpracovatelský průmysl

Název      Cena     
Poskytování informací o potravinách
Verlag Dashöfer   Praha   6 038 Kč s DPH
30.4.
2024
Poskytování informací o potravinách
Verlag Dashöfer     6 038 Kč s DPH
30.4.
2024
Lean technologie
INOVACE DO FIREM     4 600 Kč 
kurz na míru
Metodické pokyny k vedení evidencí a ohlašování odpadů
Verlag Dashöfer     1 803 Kč s DPH
13.5.
2024
Metodické pokyny pro nakládání s odpady
Verlag Dashöfer     6 038 Kč s DPH
13.5.
24.6.
2024
Posuzování rizik strojů podle EN ISO 12100
Verlag Dashöfer   Praha   7 853 Kč s DPH
14.5.
2024
Posuzování rizik strojů podle EN ISO 12100
Verlag Dashöfer     7 853 Kč s DPH
14.5.
2024
Výpočet uhlíkové stopy  TOP
Verlag Dashöfer   Praha   4 828 Kč s DPH
15.5.
2024
Výpočet uhlíkové stopy
Verlag Dashöfer     4 828 Kč s DPH
15.5.
2024
Nakládání s odpady ve městech a obcích
Verlag Dashöfer     3 618 Kč s DPH
15.5.
2024
Metodické pokyny pro původce odpadů
Verlag Dashöfer     1 803 Kč s DPH
20.5.
2024
Odpady v podnikové ekologii
Verlag Dashöfer   Praha   6 038 Kč s DPH
23.5.
2024
Odpady v podnikové ekologii
Verlag Dashöfer     6 038 Kč s DPH
23.5.
2024
Metodické pokyny pro obce
Verlag Dashöfer     1 803 Kč s DPH
27.5.
2024
LCA a uhlíková stopa
Verlag Dashöfer   Praha   6 038 Kč s DPH
29.5.
2024
Metodické pokyny pro provozovatele zařízení
Verlag Dashöfer     1 803 Kč s DPH
3.6.
2024
Nové Nařízení EU 2023/1230 o strojních zařízeních
Verlag Dashöfer   Praha   6 643 Kč s DPH
4.6.
2024
Nové Nařízení EU 2023/1230 o strojních zařízeních
Verlag Dashöfer     6 643 Kč s DPH
4.6.
2024
Metodické pokyny pro odpady ze zdravotní a veterinární péče, odpady z lékáren
Verlag Dashöfer     1 803 Kč s DPH
10.6.
2024
Označování potravin 2024
Verlag Dashöfer     5 433 Kč s DPH
12.6.
2024
  Stránka 1 z 2   Další
20 z 38 termínů

Obsah již proběhlého kurzu

Nejčastější dotazy, které k nám přicházejí, se týkají označování potravin. Jsme připraveni vám poradit, vše vysvětlit a představit vám novinky z této oblasti.

Informační systém o označování potravin (FLIS)
doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Označování potravin patří mezi nejsložitější oblasti v rámci potravinového práva v Evropské unii. Požadavky na označování potravin jsou upraveny jednak na horizontální úrovni, kdy jsou stanoveny obecné požadavky platné pro všechny potraviny, a dále na vertikální úrovni, kdy v různých právních předpisech se stanoví zvláštní požadavky pro určité druhy potravin (nařízení, směrnice, komoditní vyhlášky). Řada institucí vytváří pro uživatele různá vodítka a návody které mají pomáhat při označování balených potravin. Evropská Komise vypracovala Informační systém o označování potravin (Food Labelling Information System - FLIS). Ten poskytuje uživatelsky přívětivé a rychlé IT řešení. Cílem prezentace je seznámit účastníky s tímto systémem a ukázat jeho praktické využití.

Jak se vyznat ve značení přídatných látek
Ing. Tereza Fišerová
Označování přídatných látek na etiketách potravinářských výrobků se může zdát jako jednoduchá záležitost. Praxe nám dokazuje, že výrobci často netuší o základních pravidlech, které vyplývají z evropské legislativy o potravinářských přídatných látkách. Dozvíte se, co je potřeba vědět o značení přídatných látek, uslyšíte typické příklady z praxe a další zajímavosti o přídatných látkách.

Dobrovolné informace u potravin – zdravotní a výživová tvrzení a tzv. léčebná tvrzení
Mgr. Karolína Mikanová
Představení provázání legislativních předpisů, týkajících se této tématiky. Dostupné zdroje, status tvrzení k rostlinným složkám a jak k nim přistupovat.

Nejčastější chyby a kauzy z poslední doby z pohledu dozorového orgánu
Mgr. Ing. Eva Singrová
Státní zemědělská a potravinářská inspekce je orgánem státního dozoru zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin. Označování potravin představuje důležitou komunikační linku mezi výrobce a spotřebitelem. Na základě správného označení může spotřebitel učinit informovaný výběr potraviny, která vyhovuje jeho individuálním potřebám. Nedostatky a chyby v označování vedou nejen ke klamání spotřebitele, ale nesprávné označení a z něj plynoucí nevhodné použití potraviny může v některých případech ohrožovat zdraví spotřebitelů.