V průběhu semináře se seznámíte s povinnostmi při označování potravin a další aktuální potravinářskou legislativou. Seminář je vhodný pro majitele potravinářských podniků a pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků. Obsah semináře:
evropská legislativa a spotřebitel
povinnosti provozovatelů potravinářských podniků při poskytování informací o potravinách
označování potravin:
význam
obecné zásady poskytování informací o potravinách
uvádění spotřebitele v omyl, falšování
povinné údaje – způsob uvádění údajů
změny plynoucí z nového Nařízení 1169/2011/EU – uvádění do praxe
nově akcentované požadavky plynoucí z Nařízení 1169/2011/EU – čitelnost, dostupnost, alergeny, uvádění výživové hodnoty
dobrovolné poskytování informací
značky kvality
vztah k ostatním právním předpisům (zejména národní legislativě)
Seminář určen pro:
provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.