<p>Sběr jedlých květů, to je veliká radost! Už jen pobyt v přírodě, objevování nových druhů rostlin i potkávání „starých známých“ člověka velmi obohatí. A co teprve když tyto své znalosti využijete v kuchyni a s pomocí květů vykouzlíte krásné a chutné pokrmy, kterými překvapíte své blízké?</p>
<p>V kurzu „Jedlé květy aneb Příroda na talíři“ zjistíte, kolik druhů květů si můžete přidat do svého jídla. Některé z nich budete znát a možná vás překvapí, že i ony se dají jíst. Jinými si rozšíříte své botanické znalosti a dozvíte se, kde je najdete, zda mají léčivé účinky a jak nejlépe je připravit, abyste nachystali chutné a oku lahodící pokrmy. Zároveň vás ale lektorka Kamila Brotánková naučí, jak je sbírat bezpečně, abyste nemuseli mít strach ze záměny různých druhů.</p>
<h3>Co se v kurzu naučíte:</h3>
<ul>
<li>jaké druhy rostlin mají jedlé květy</li>
<li>co sbírat a v jakém ročním období</li>
<li>jaké jsou největší benefity a důležité zásady při sběru rostlin</li>
<li>jak jednotlivé květy připravovat v kuchyni, abyste si na nich co nejvíce pochutnali</li>
<li>jak se vyhnout záměně jedlých rostlin s nejedlými druhy</li>
<li>jakým rostlinám se úplně vyhnout</li>
<li>jak podle videonávodu připravit několik květinových pokrmů</li>
<li>jaké léčivé účinky mají některé z rostlin a jak je používat</li>
<li>jak s jedlými květy začínat nebo jak je podávat lidem, kteří je zatím nezkusili</li>
<li>jak se vybavit na sběr květů</li>
<li>na co dát pozor při sběru květů u dětí</li>
</ul>
<p>Sběr jedlých květů je krásným způsobem, jak se naladit na přírodu a objevit její skryté poklady, které obohatí váš jídelníček. Přináší do kuchyně nejen barvy, ale i zajímavé chutě, kterými potěšíte rodinu i přátele. Zároveň jedlé květy nabízí pestrou škálu vitamínů a léčivých účinků, které mohou podpořit vaše zdraví.</p>