Ochrana osobních údajů v praxi (GDPR)

Tento vzdělávací kurz/seminář pořádaný společností Verlag Dashöfer již proběhl 08.01.2018.
Doporučujeme kurzy s podobnou tematikou níže nebo si můžete vybrat z kategorií:
Pracovní právo , Prezentační dovednosti , Mzdy, sociální a zdravotní pojištění

Název      Cena     
Aktuality z pracovního práva 2018
GRADUA-CEGOS   Praha   3 993 Kč s DPH
23.1.
2018
ZDAŇOVÁNÍ PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI v roce 2018 a ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ záloh za zdaňovací období 2017
STUDIO W   Praha   1 900 Kč 
23.1.
2018
ZMĚNY VE MZDOVÉ AGENDĚ pro rok 2018
STUDIO W   Praha   1 900 Kč 
23.1.
2018
Ochrana osobních údajů a GDPR • nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů
ANAG   Olomouc   1 636 Kč 
24.1.
2018
POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD pro rok 2018 - podrobný výklad
STUDIO W   Praha   1 900 Kč 
24.1.
2018
Roční zúčtování mezd za rok 2017, změny ve zdaňování příjmů ze závislé činnosti od 1.1.2018
INTEGRA CENTRUM   Brno   1 600 Kč s DPH
24.1.
2018
ZÁKONÍK PRÁCE a související zákony, některé jejich změny
STUDIO W   Praha   1 900 Kč 
24.1.
2018
Zákoník práce, související předpisy a právní úprava pracovnělékařských služeb 2018
INTEGRA CENTRUM   Brno   1 700 Kč s DPH
24.1.
2018
Zdravotní pojištění 2018 • podrobná analýza změn k 1. 1. 2018 • příklady z praxe • zajímavosti
ANAG   Hradec Králové   1 636 Kč 
24.1.
2018
Změny ve mzdové účtárně a personální oblasti od 1.1.2018
ANAG   Praha   2 140 Kč 
24.1.
2018
Desatero užitečné komunikace
VOX   Praha   3 790 Kč 
25.1.
2018
Ochrana osobních údajů a GDPR • nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů
ANAG   Zlín   1 636 Kč 
25.1.
2018
Ochrana osobních údajů zaměstnanců ve světle GDPR
INTEGRA CENTRUM   Praha   2 100 Kč s DPH
25.1.
2018
SRÁŽKY ZE MZDY
STUDIO W   Praha   2 300 Kč 
25.1.
2018
Zákoník práce v roce 2018 • související věcné změny s dopady do pracovního práva v oblastech zaměstnanosti, inspekce práce, nemocenského pojištění a poskytování PLS
ANAG   Praha   2 058 Kč 
25.1.
2018
Změny ve mzdové účtárně a personální oblasti od 1. 1. 2018 • ucelený přehled o změnách
ANAG   Olomouc   1 636 Kč 
25.1.
2018
Změny ve mzdovém účetnictví 2018 • výklad a praktické příklady
ANAG   Ostrava   1 636 Kč 
25.1.
2018
Nemocenské pojištění, pojistné na sociální zabezpečení a důchodové pojištění v roce 2018 • přehled zásadních změn od 1. 1. 2018
ANAG   Brno   1 636 Kč 
26.1.
2018
Plnění povinného podílu za rok 2017
ANAG   Praha   1 975 Kč 
26.1.
2018
Pracovní právo, zákoník práce a související předpisy - změny 2017/2018
INTEGRA CENTRUM   Plzeň   1 700 Kč s DPH
26.1.
2018
  Stránka 1 z 37   Další
20 z 733 termínů

Obsah již proběhlého kurzu

Cílem semináře je seznámení posluchačů s aktuální problematiku současné legislativy a judikatury v oblasti ochrany osobních údajů. Seminář bude zejména zaměřen na to, jak má zaměstnavatel s osobními údaji svých současných i bývalých zaměstnanců nakládat. Seminář se bude současně věnovat i možným postihům ze strany Úřadu na ochranu osobních údajů
Seminář je určen:

personalistům a podnikovým právníkům, kteří se zabývají problematikou v oblasti lidských zdrojů.

Cíl semináře:

Cílem semináře je seznámení posluchačů s aktuální problematiku současné legislativy a judikatury v oblasti ochrany osobních údajů. Seminář bude zejména zaměřen na to, jak má zaměstnavatel s osobními údaji svých současných i bývalých zaměstnanců nakládat. Seminář se bude současně věnovat i možným postihům ze strany Úřadu na ochranu osobních údajů.

Obsah semináře

1. Pojem osobní údaj

- Prameny právní úpravy

- Vymezení pojmu osobní údaj

- Veřejnoprávní kontrola Úřadem pro ochranu osobních údajů, veřejnoprávní sankce a jiné postihy

- Maximální rozsah prováděných srážek ze mzdy

2. Ochrana osobních údajů

- Principy ochrany osobních údajů

- Zpracování osobních údajů

- Ochrana osobních údajů před jejich zneužitím

3. Problematické aspekty ochrany osobních údajů

- Uchazeči o zaměstnání, vedení pohovorů, životopisy a jejich archivace

- Vedení osobního spisu zaměstnance

- Povinnosti zaměstnavatele při výplatě mzdy

- Praktické dopady na nastavení mezd a benefitů poskytovaných zaměstnanci

- Ochrana osobních údajů při provádění srážek ze mzdy

- Ochrana soukromí zaměstnance

Časový harmonogram semináře:

8.30 – 9.00 – prezence účastníků

9.00 – 10.30 – přednáška (1. část)

10.30 – 10.45 – dopolední coffee break

10.45 – 12.15 – přednáška (2. část)

12.15 – 12.30 – polední coffee break

12.30 – 14.00 – přednáška (3. část + diskuse)