Pořadatel: | |
Typ: | veřejný kurz , kurz |
Vybraný termín: | 19.05.2021 |
Popis termínu: | 19. 5. 2021; 9:00–16:00 |
Místo: | SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město |
Cena bez DPH: | 2 290 Kč https://www.vox.cz/pravni-kurzy/kurz-kontaminujici-latky-v-potravinach-alergeny-0003.htm |
Popis ceny: | kód: 2102000 - 2 290 Kč + DPH Základní cena, kód: 210200A - 4 351 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 210200B - 6 183 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 210200C - 7 786 Kč + DPH |
Lektor: | Dr. Ing. Leona Petrová |
Více informací o kurzu | |
Lektor - profil: | lektorka a konzultantka – oblast výroby potravin a obalových materiálů v kontaktu s potravinami, standardy bezpečnosti potravin, obalů a logistiky, potravinářská legislativa |
Lektor - kontakt: |
www.vox.cz/Default.asp... |
• nařízení a doporučení komise (ES) ve vztahu ke kontaminujícím látkám (např. Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, v platném znění), • monitoring cizorodých látek – výsledky monitorování v ČR na základě doporučení Evropské komise, • hlášení ze systému rychlého varování (RASFF), • přehled aktuálně diskutovaných kontaminantů (akrylamid, kyselina eruková, mykotoxiny, námelové a pyrrolizidinové alkaloidy, furan, perchlorát, těžké kovy v mořských řasách, atd.), • navrhované limity a monitoring pro kontaminující látky v jednotlivých druzích potravin, • kontaminace potravin pesticidy, • příručka k nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách, která má za cíl poskytnout provozovatelům potravinářských podniků i dozorovým orgánům podrobnější informace k aplikaci tohoto nařízení. Dotazy a diskuze.